Olimpiai súlyemelés és Spartan Cross (SCF)

Olimpiai súlyemelés & Spartan Cross
Spartan Gear
Budapest, 2021. November 19.-20.-21. /3 nap

Személyes véleményem:

"Fehér Tamást maximálisan precíz, kiemelkedő tudású és hiteles embernek, oktatónak tartom. Jómagam 2014- ben végeztem nála el az olimpiai súlyemelés tanfolyamát, ahol pontosan megtanultam helyesen kivitelezni az általam addig is használt technikai elemeket. A mai napig az ő átadott tudása alapján oktatom én is a mozgáselemeket. A személyiedzés, erőlétiedzés, funkcionális edzéseimben alap, ezeknek a technikáknak a helyes megtanítása és alkalmazása. A Spartan fighter és a Spartan girja- kettlebell képzéseink tökéletes kiegészítője, rávezetője egyben." 

Képzés bemutatása:

A súlyemelés, illetve annak legtradicionálisabb formája, az olimpiai súlyemelés (Olympic weightlifting) több, mint 100 esztendős történelemi múltra tekint vissza. A fitnesz világában nincs még egy olyan sportág, szakterület, amelyik ilyen távlatra visszanyúló szakmai múlttal, az alkalmazott sporttudományok és a szakmai tapasztalat ilyen nagyságrendű összekapcsolódásával rendelkezne. Az elmúlt évtizedben a CrossFit világszerte tapasztalt előretörésének lehettünk tanúi, amely jelentős mértékben a naponta végzett súlyemelő gyakorlatoknak köszönhető. A legtöbb sportág, sok évtizedes, stagnáló köredzéses munkája után felfedezte, hogy a dinamikus, szinte minden fő izomcsoportot megmozgató súlyemelő gyakorlatok merőben új távlatokat nyitnak az erőfejlesztés terén.
Nos, irány a súlyemelő terem. Nem új súlyemelőket szeretnénk „képezni, sokkal inkább egy komplex elméleti és gyakorlati tudással szeretnénk felvértezni azokat, akik készek egy újabb, jelentős lépés megtételére. A 3 napos képzésen egy sor, egymással logikai kapcsolatban álló, egymásra épülő elméleti témát tárgyalunk meg, nem kevés edzőtermi gyakorlattal kiegészítve. Az elméleti rész során először átfogó képet kaphatunk néhány fontos edzésmetodikai témából, melyek bármely más, erőfejlesztést szolgáló tevékenység alapjául is szolgálhatnak. A továbbiakban részletekbe menően kielemezzük a különböző súlyemelő gyakorlatok technikai végrehajtását, melynek során többek között világklasszis versenyzők videóit is megtekintjük. A folytatásban a technikai oktatás menetét tekintjük át, majd mindezek technikai tudás birtokában minden résztvevő átvedlik kezdő súlyemelővé, és a gyakorlatban is végig megyünk a különböző gyakorlatok oktatás-tanulás folyamatán. Mivel a gyakorlati tudás csak félig hatékony fegyver önmagában, egy edzéstervezésről szóló előadás során azt is megtanuljuk, hogyan alkalmazzuk mindezen gyakorlatokat egy komplett, adott időszakot átfogó edzésfolyamatban. Ez a fajta, rövid, de hatékony képzés az azt létrehozó és vezető szakember által már több, mint 30 országban bizonyította hatékonyságát.